Kokteilid ja uhked trikid baarileti taga on tänase kangelase igapäevane töö. Uurime, milline on baarmeni elu ja milliseid toredaid ning ootamatuid seiklusi see endas sisaldab. Oma kogemustest räägib Heinar Õispuu.
Heinari sõnul on parim tagasiside kliendi rahulolu ja naeratus. “Eriti tore on see, kui inimene ei tea, mida ta tahab ja mina teen talle üllatusena ise midagi ja siis on ta sellega väga rahul,” sõnas ta ja lisas, et õige kokteili valmistamise jaoks ta üldiselt uurib enne kliendi eelistuste ja maitsete kohta.
Heinar on omanik ja peabaarmen Butterfly Lounge´s ning seda tööd on ta teinud üheksa aastat. “Minust sai baarmen juhuste tahtel, sest enne ei olnud ma selle tööga üldse kokku puutunud. Õppisin ühe kokteili selgeks ja läksin töövestlusele. Mingi ime läbi mind tööle võeti ja minu esimesel tööõhtul käis klubis kuskil 2000 inimest. Sel õhtul sain palju riielda, sest olin aeglane,” meenutas Heinar oma baarmeni karjääri algusaegu.
Baarindus on Heinari sõnul huvitav valdkond, kus tuleb kokku puutuda väga erinevate inimestega. “Tööiseloom on tegelikult erinev, sest on olemas erinevaid baaritüüpe. Pubis on vaja palju õlut välja valada, kokteilibaaris pead aga klienti üllatama mõne huvitava kokteiliga ja ööklubis on oluline kiirus,” tutvustas ta enda maailma.
Kogenud baarmenina teab Heinar, et selles ametis võib kiirelt ka karjääriredelil tõusta. “Kui näitad, et oled asjalik ja teed tööd kvaliteetselt, siis võid tööpostil areneda ning mingil hetkel jõuad ka punkti, kus võid ise oma aega kontrollida,” selgitas ta.
Milliseid kogemusi on Heinaril baarmeni elus veel ette tulnud ning mis soovitusi jagab ta oma ametist huvitatud noortele, vaata täispikast videost!